Print Friendly and PDF

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Καροτόσουπα βελουτέ

Η ΘΕΑ!!!

DSC_0054

Υλικά
για 4 άτομα
1 κιλό καρότα
1 κρεμμύδι μέτριο προς μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2κ.γ. κάρυ σκόνη
750 ml. ζωμό λαχανικών ή νερό
αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη σάλτσα μαϊντανού
1 ματσάκι μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα από  ½ λεμόνι(προαιρετικά)
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

για τα croutons
ψωμί του τοστ κομμένο σε κυβάκια
σκόρδο σκόνη
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και το κάρυ
στο ελαιόλαδο.

DSC_0041

Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε κομμάτια.

DSC_0042

Αφήνουμε να σοταριστούν καλά κι αυτά και σβήνουμε με το ζωμό
λαχανικών ή το νερό.

DSC_0043

Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 20 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πολτοποιούμε τη σούπα στο μούλτι.

DSC_0044

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με τη σάλτσα μαϊντανού και
τα croutons.

DSC_0047

για τη σάλτσα μαϊντανού
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό,το σκόρδο,ανακατεύουμε με το ξύσμα
(αν χρησιμοποιήσουμε) και το λάδι και ταιριάζουμε τη γεύση με αλάτι
και πιπέρι.

DSC_0045

για τα croutons
Βάζουμε σε μικρό σκεύος τα κυβάκια του ψωμιού,λαδώνουμε ελαφρά
και πασπαλίζουμε με σκόνη σκόρδου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C μέχρι να
πάρουν χρώμα.
ΣΗΜ:Αν δε μας αρέσει η γεύση από το κάρυ στη σούπα μας,μπορούμε
να βάλουμε τζίντζερ σκόνη ή φρέσκο τριμμένο(με μέτρο,γιατί καίει!).

DSC_0051

Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...