Print Friendly and PDF

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Μπιφτέκια

Τα μεγαλοπρεπή!!!

DSC_0038

Υλικά
600 γρ. κιμά (μισό-μισό χοιρινό και μοσχαρίσιο ή μόνο μοσχαρίσιο)
την ψίχα από 3 πολύ χοντρές φέτες ψωμί περασμένες στο μούλτι
1 αβγό
1 μέτριο κρεμμύδι στο μούλτι
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο στο μούλτι
1/2 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 κ.γ. κοφτό ρίγανη
1 κ.γ. γεμάτο μπούκοβο γλυκό
1/2 κ.γ. γευστικό (μπορείτε να το βρείτε σε καλά ενημερωμένα μαγαζιά με
μπαχαρικά ή και στη λαϊκή κάποιες φορές.Εγώ στη θέση του έβαλα
σουμάκι που επίσης μπορείτε να βρείτε σε μαγαζιά με μπαχαρικά.)
1 πολύ κοφτή κ.σ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά μας σε μπολ και ζυμώνουμε να ενωθούν.

DSC_0023

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθούν για λίγο στο ψυγείο.

DSC_0024

Φτιάχνουμε μπιφτέκια και τα λαδώνουμε ελαφρά πάνω-κάτω με το χέρι μας.
Για να γίνουν ζουμερά,τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι-grill
μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 μεριές.

DSC_0029

Φυσικά μπορούμε να τα ψήσουμε και στο φούρνο βάζοντας ένα ταψί με
νερό στον πάτο για να γίνουν ζουμερά.

DSC_0047

Εξαιρετική συνταγή,έμπνευση της φίλη μου Έλσας.

DSC_0040

3 σχόλια:

  1. Τα έφτιαξα σήμερα τα μπιφτεκάκια!
    Φοβερά, πολύ νόστιμα!!
    Έβαλα και λίγο ξίδι και λίγο δυόσμο!
    Μπράβο σε εσένα και στην Έλσα φυσικά!
    Ευχαριστώ!!
    =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!!
    Δοκιμασμένα με πολλά θετικά σχόλια!!!
    Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...