Print Friendly and PDF

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Γλυκό ψυγείου μπανάνα-φράουλα

Today…licious
Και ναι,γιορτάζουμε και όπως κάθε χρόνο
κερνάμε!

DSC_0039 

Υλικά
1 μονό πακέτο φρυγανιές +1-2 ακόμη
2 φακελάκια ζελέ φράουλας
1 κομπόστα κοκτέιλ

για το σιρόπι
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη

για την κρέμα
4 κούπες γάλα
8 κ.σ. άνθος αραβοσίτου με γεύση μπανάνα (επειδή το φακελάκι περιέχει λιγότερο από 8 κ.σ. συμπληρώνουμε με άνθος αραβοσίτου βανίλια)
1/2 κούπας ζάχαρη
2 κρόκους αβγών


Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλας διαλύοντας τα 2 φεκελάκια ζελέ σε 2 κούπες
ζεστό νερό.Ανακατεύουμε καλά.
Μετράμε το ζουμί της κομπόστας (είναι περίπου 1 κούπα)αφού τη στραγγίσουμε
και προσθέτουμε όσο ακόμη κρύο νερό χρειάζεται για να συμπληρώσουμε
2 κούπες.Το ρίχνουμε στο μείγμα του ζελέ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να αποκτήσει την πυκνότητα του μελιού.

DSC_0035


Φτιάχνουμε το σιρόπι μας βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη.
Βουτάμε μέσα μία-μία τις φρυγανιές και τις απλώνουμε σε ταψί με
διαστάσεις 33x27εκ.

DSC_0036

Αδειάζουμε ομοιόμορφα πάνω από τις φρυγανιές όσο σιρόπι μας έμεινε.
Δεν πρέπει να περισσέψει καθόλου! 

DSC_0037

Για την κρέμα βάζουμε σε κατσαρόλα να ζεσταθούν καλά οι 3 1/2 κούπες γάλα.

DSC_0038 

Στην υπόλοιπη ποσότητα γάλακτος προσθέτουμε τη ζάχαρη,το άνθος αραβοσίτου,
(μπανάνα-βανίλια) και τους κρόκους των αβγών.

DSC_0039

DSC_0041

Χτυπάμε καλά με σύρμα τα υλικά να ενωθούν και τα αδειάζουμε μέσα
στο ζεστό γάλα.Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πήξει η κρέμα.

DSC_0042

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και αφήνουμε για λίγο να σταθεί
να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

DSC_0043 

Όταν είναι η έτοιμη η κρέμα μας,αραδιάζουμε πάνω τα κομμάτια της
στραγγισμένης κομπόστας και τα καλύπτουμε προσεχτικά με το ζελέ
μας που έχει πλέον αποκτήσει την πυκνότητα που πρέπει.

DSC_0030

Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει καλά.

DSC_0045

Σερβίρουμε το γλυκό σε κομμάτια.

DSC_0054

ΣΗΜ:Μπορεί να είναι το γνωστό σε όλους μας γλυκό ψυγείου αλλά
η διαφορά του είναι στο συνδυασμό των γεύσεων μπανάνας-φράουλας.
Ένας άλλος εξαιρετικός συνδυασμός που θα σας πρότεινα ακόμη να
δοκιμάσετε είναι να φτιάξετε το γλυκό με κομπόστα και ζελέ ανανά
ενώ για κρέμα να χρησιμοποιήσετε τη γεύση λεμόνι!

DSC_0041

6 σχόλια:

  1. Να κεραστω λοιπον...!Αλεξανδρα μου,χρονια σου πολλα και καλα!Να χαιρεσε την οικογενεια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μεσημέρι Αγγελική μου!!!!!!!!!!!!!!!

      Σέυχαριστώ πολύ για τις ευχές σου κι εσύ ότι επιθυμείς για την οικογένεια σου!!!!!!!!!!!!!!!


      Φιλάκια πολλά,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  2. Χρονια πολλα και καλα,πολυχρονη και ευτυχισμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για τις ευχούλες σου!!
      Να'σαι καλά!

      Χαίρομαι που με θυμήθηκες.
      Εύχομαι κι εγώ τα καλύτερα σ'εσένα και την οικογένεια σου!!!

      Να έχεις μια όμορφη μέρα.
      Φιλάκια πολλά,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  3. Αλεξάνδρα,αν και καθυστερημένα.....
    Χρόνια πολλά - πολύχρονη!!!!!
    Σου εύχομαι τα καλύτερα!!!

    Φιλικά,
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να'σαι καλά Χριστινάκι μου.

    Χίλια ευχαριστώ για τις ευχές σου για τις
    οποίες ποτέ δεν είναι αργά βεβαίως,βεβαίως.

    Εύχομαι και σ'εσένα ό,τι επιθυμείς.
    Καλή σου μέρα
    Αλεξάνδρα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...